67137
Book
In basket
Dziennikarka kulinarna Maggie McElroy jest pogrążona w bólu po przedwczesnej śmierci męża. Na wieść, że w Chinach prawdopodobnie wychowuje się jego nieślubne dziecko, postanawia zbadać sprawę. Podróż zbiega się z propozycją napisania o wschodzącej gwieździe tamtejszej sztuki kulinarnej, Samie Liangu. W Państwie Środka Maggie próbuje odnaleźć córkę męża, a jednocześnie, dzięki Samowi, potomkowi słynnych kucharzy, poznaje tajniki chińskiej sztuki kulinarnej, której filozofia i uroki zmieniają jej życie. Czytelnik otrzymuje nie tylko wciągającą fabułę, lecz także mnóstwo ciekawych informacji o kuchni, kulturze i dziejach Chin.
Availability:
Biblioteka główna
There are copies available to loan: sygn. 821.111(73)-3 (1 egz.)
Notes:
Tyt. oryg.: Last Chinese Chef
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again